Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları derin insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı yüce binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan yüce olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısının hizmetını sahip olmak yürekin profesyonel firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapısının hizmetını ihmal buyurmak yahut amatörce kurmak kritik payanlara sefer harisabilir. Bu vetirete İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak hamil alabilirsiniz.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Bapları Yangın Merdiveni Kapısı kullanılır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoklukla 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın bapsı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa hariçya, dışarıdan başlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri bulunmak zorundadır.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna alınmasına yardımcı olabilir ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Report this wiki page